164-ката няма предни фарове за мъгла. Скоро махах предната броня и видях, че зад капаците стоят кабелите за халогените. Лошото е, че като че ли не стигат 12 волта до тях. Пусках отвътре, натисках копчето, но индикация на таблото не свети, а и на кабела няма 12В. Някой има ли идея дали трябва да се преработва инсталацията и ако да - къде трябва да се преработва: 1) при бутона? 2)да се добави някъде евентуално липсващо реле? 3)цялата инсталация и няма смисъл да се занимавам?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Присаждане на предни фарове за мъгла
Collapse
X
-
Ами.....аз всъщност малко ви подведох като ви казах, че ги няма 12-те волта (за което се извинявам)! Нямах уред да измеря и меренето беше с крушка. Крушката работеше и не е в нея причината. Не знам дали е имало маса, просто предположих, че липсва +12В. Май ще трябва да измеря с уреда. А да попитам все пак: къде се намира релето за фаровете за мъгла?Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Според мен на самтаа бушониера при другите релета,виж в книжката ако имаш там пише 100%Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfaна италиански халогени е fendinebbia или нещо подобноFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Някои релета стават и руски от ВАЗ,на един МАН слагах ония дни ,бошченцето беше умряло(нешо нермално)На тия коли алфите са много калпави релетата,не знам къде ги правят,но имах доскоро проблем с едно скъпо реле-това на аварийните светлини,няколко пъти го отваряме да го презапояваме
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfaE тока натам минава през реле и през ключ. Някои от релетата са стандартни. Особено тези за халотени, нагреватели на стъклото, клаксони и т.н. където релето има 4 края: два за да управляваш релето и два през които се прекъсва веригата за захранване на халогените примерно. Кеф ти съветско реле от Лада петица за къси или дълги светлини. Кеф ти Бош-овско реле в кутийка от магазина. В случая инсталацията до халогените е на лице, така че най-вероятно само да ти се наложи да боцнеш релето и бушона на "бушониерата" . И ток ще проима, ако имаш копчето на таблото. Ако нямаш копчето ти давам гаранция, че и за него има кабели прокарани и трябва и едно копче да си вземеш и си готов със зъхранването на фаровете за мъгла. За кво ви трябва пък на вас жичкаджия питайте мен
Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Това не е отделно копче за халогеннитеАко беше така до сега да ги е вързал 100 пъти.Тока минава през целия климатроник,не само през отделното копче.
Сложи реле,закачи халогенните и ако светнат добре,ако не отваряш таблото с бушоните и гледаш какви кабели влизат и излизат.Гледаш на буксата на климатроника и сравняваш.Тези кабели отиват и до халогенните.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
Comment